Pohdimme yhdessä, mikä kolmesta teemasta puhutteli meitä eniten ja yllättäen kaikilta syntyi selkeä visio kyläily-teoksesta. Aiomme kuitenkin sisällyttää yksinäisyyden ja luottamuksen myös teokseemme, mutta tutkimme näitä teemoja kyläilyn näkökulmasta.
Vierailimme Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksessa ja kirjastotoimenjohtaja sekä Muhoksen kulttuurituottaja esittelivät meille kulttuurikeskuksen mahdollisuuksia taidetilana. Päädyimme valitsemaan teoksellemme tilan, joka oli hieman syrjässä ja loi intiimimmän tunnelman. Inspiroiduimme tilan suurista ikkunoista entisestään ja lähdimme kehittämään ideaamme eteenpäin. Olimme alusta alkaen pohtineet, kuinka tekisimme teoksestamme moniaistillisen ja tämä tila loi mahdollisuuden sisällyttää teokseen äänimaailman.
Sen seittemää sorttia -teos tulee olemaan tilataideteos, joka koostuu kahdesta selkeästä osasta. Teos kutsuu kyläilijän sisään ja tarjoaa paikan katetusta pöydästä. Oletko perinteinen vai moderni kyläilijä? Montako sorttia tohtisit maistaa? Teos pyytää kyläilijää painamaan puuta pidemmäksikin aikaa tuoksujen ja äänimaailmansa kautta. Mitä kyläilymuistoja teos voikaan herättää?
Jos haluatte tietää teoksesta lisää, teidän tulee pipahtaa kylässä!
Kyläilemisiin,
Teri Tsokkinen
Comments