Hinnasto ja tilaaminen

 

Useimpien työpajojen hinnat alkaen 350€

 

1-2h pidemmät pajat ja useamman kerran kokonaisuudet sovitaan erikseen

 

Työpajojen tilaukset

 

Sähköpostitse: ilme(at)ulttuuriosuuskuntailme.fi

 

Puhelimitse: 040-7658 147

Työpajat

 

Työpajoja toteuttavat ILME:en ammattitaiteilijat. Alla on vain esimerkkejä välittömästi valmiista työpajoista. Toteutamme tilauksesta työpajoja vastaamaan tilaajan tarpeita ja toivomuksia.

 

Esiin.nyt Esiintymis- ja vuorovaikutustyöpaja

Jännittääkö esillä olo? Meneekö jauhot suuhun? Ei se mitään, niin meillä kaikilla. Esiin.nyt työpajassa pääset irrottelemaan sekä nauruhermoja, että turhaa rautakankea selkärangasta.

 

Työpajassa harjoitellaan oman esiintymistavan tiedostamista, sekä oman toiminnan hallitsemista vuorovaikutustilanteessa. Työpajassa käydään myös läpi keinoja äänenkäytön kehittämiseen ja jännittämisen hallintaan.

 

Hauskat ilmaisuharjoitukset auttavat hallitsemaan epävarmuutta jännittävissä tilanteissa ja antavat eväitä esillä olosta nauttimiseen.

 

Kesto: 2-8h

pidemmät kokonaisuudet sovittavissa erikseen

 

Soveltuu kaikenikäisille. Ei vaadi aiempaa esiintymiskokemusta.

ryhmäkoko: 6-30hlö

 

Ilmaisun iloja

Improvisaatiopohjainen draamatyöpaja

 

Piristävässä Ilmaisun iloja työpajassa tehdään monenlaisia hauskoja draama- ja improvisaatioharjoituksia. Harjoitukset kehittävät ilmaisutaitoja, esiintymisvarmuutta ja liikuttavat kehoa ja mieltä mukavalla tavalla. Tärkeintä pajassa on ryhmän yhteinen mukava toiminta ja totta kai huumori.

 

Työpajan sisältö koostuu yksinkertaisista ryhmässä, tai pareittain tehtävistä draamaharjoitteista. Lisäksi tehdään erilaisia improvisaatioharjoituksia, kuten ryhmän itse keksimistä aiheista toteutettuja lyhyitä kohtauksia.

 

Sopii kaikille asiasta kiinnostuneille. Osallistua voivat niin kokemattomat, kuin kokeneetkin esiintyjät.

 

Kesto: 2-8h (voidaan toteuttaa usean kerran aikana)

pidemmät kokonaisuudet sovittavissa erikseen

 

Korvarunotyöpaja

 

Korvaruno on hetki, jossa toinen saa puhua ja toinen kuuntelee. Korvaruno on toisen sanoista kohtaamisen aikana koottu runo. Työpajassa runo kirjataan ryhmän keskustelutuokiosta, joka käsittelee yhdessä valittua teemaa, kuten vuodenaikaa, kiukkua, rakkautta tai luopumista. Korvaruno kertoo, että puheesi on runoutta. Korvarunon voi tehdä myös kahdestaan, jolloin se erityisesti tuo esille yksilöllisen tavan puhua ja kokea. Ryhmässä tehty korvaruno puolestaan kertoo jaetusta hetkestä, luo yhteenkuuluvuutta ja ryhmähenkeä. Syntyneet runot voidaan kehystää seinälle, painaa kortteihin ja vaatteisiin jne.

 

Työpajan ohjaaja: Timo Harju

Osallistujamäärä: 1-12

Hinta: tapauskohtainen

 

”En olis uskonut, että tällasesta porukasta lähtee noin hieno runo.”

Sulo, Hovirinnan palvelutalo.

 

"Jos olisin kuollut eilen, en olisi tiennyt, että tällaista voi olla."

Leila, geriatrinen päiväsairaala Kiuru.

 

”Tule tänne vaikka siivouskoneet vonkuu

ja suku häviää kuin pyy maailmanlopun edellä!

Nyt sen sanoin, tule jo!

Olet niin nätti tosta suupelistä!”

Kirjoitettu postikorttiin Sirkka Leppäsen kanssa Paukkulakodissa, Salossa, keväällä 2011

 

Korvaruno on Turun sanataideyhdistyksen ohjaajien vuodesta 2010 lähtien erityisesti vanhustyöhön kehittämä soveltavan taiteen menetelmä, joka syntyi osana ESR-rahoitteista Hymykuopat hanketta. Korvarunoja voi kuitenkin kirjoittaa kaikenikäisten kanssa. Timo Harju on yksi menetelmän synnyttäjistä, joka vuodesta 2012 on kirjoittanut korvarunoja Oulussa.

 

Runomuotokuvatyöpaja

 

Työpajassa luodaan turvallinen tila, jossa osallistujat katsovat toisiaan ja kirjoittavat näkemästään runoja. Aiempaa runojen harrastamista ei tarvita. Kirjoittamista tukevat harjoitteet valitaan ryhmän mukaan. Syntyneet muotokuvat annetaan kohteilleen lahjaksi. Aina on tärkeää katsoa toista hyväksyvästi, kokonaisena ihmisenä.

 

ohjaaja: Timo Harju

hinta: yksittäinen paja 350€, usean pajan sarja tapauskohtainen

hyvä osallistujamäärä: 2-30

 

”Kirjoitimme itse muotokuvarunoilijoiden ohjauksessa toisistamme työyhteisömme virkistyspäivässä. Uskon, että runomuotokuvatyöpajat lisäävät työyhteisöjen yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Seuraavana jouluna mieluisin saamani lahja oli runomuotokuva, jonka sihteerimme oli minusta kirjoittanut virkistyspäivämme innostamana. Ja taas, miten sekin runo oli näköiseni.” Leena Koulu, ylilääkäri, Turun yliopistollinen keskussairaala.

 

Työpajan vetäjä: Timo Harju

Työpajan pituus sovittavissa tilauksen yhteydessä.

 

Uusi tila Yhteistoimintaa ja arjen luovuutta kehittävä draamatyöpaja

 

Työpajassa lujitetaan ryhmän yhteishenkeä ja luottamusta, saavutetaan luovia ratkaisumalleja ongelmiin ja avataan pohjaa keskustelulle. Draamaharjoitusten kautta osallistujat saavat työhönsä uutta näkökulmaa voidessaan kokea asioita toisten silmin.

 

Soveltuu työyhteisöille, järjestöille ja erityisesti organisaatiomuutoksen, tai muun uuden asian edessä oleville ryhmille. Sopii myös virkistystoiminnaksi.

 

Kesto: 2-8h

pidemmät kokonaisuudet sovittavissa erikseen

 

Worry Doll - kerro huolesi! -huolinukketyöpaja

Työpajassa tutustutaan vanhaan Guatemalalaiseen legendaan huolinukeista. Ne ovat pieniä,langanpätkistä ja tilkuista koottuja nukkeja. Huolinukeille kerrotaan illalla mieltä painavat huolet jonka jälkeen se laitetaan tyynyn alle yöksi. Yön aikana nukke murehtii huolet pois ja päivä voi alkaa paremmin.

 

Kohderyhmä

Soveltuu niin lapsille, nuorille, aikuisryhmille kuin erityisryhmille. Työpajaa

sovelletaan aina asiakastarpeiden mukaan. Työpaja voidaan liittää niin virkistys- kuin

opetuslähtöiseen sekä terapeuttispainotteiseen toimintaan.

 

Tavoitteet

Opetellaan tunnistamaan omia tunteita ja ajatuksia sekä ilmaisemaan niitä muille. Tutustutaan luovaan käsityöilmaisuun, lankojen ja kankaiden vapaaseen ja rohkeaan käyttöön. Pajan tavoitteena on tukea yksilön hyvinvointia käsityöllisen tekemisen näkökulmasta. Kokonaisen käsityön näkökulmasta yksilö on mukana käsityöprosessissa sen suunnittelusta työn lopettamiseen. Tämä motivoi työn tekijää ja antaa tehdylle työlle merkityksen. Käsillä tekeminen ja omin käsin tehty tuotos antaa mahdollisuuden pohtia omaa kokemusmaailmaansa ja tunnetiloja, jotka muuten voisivat jäädä tiedostamatta.

 

Pajoissa kannustetaan lankojen ja kankaiden luovaan käyttöön. Lisäksi pohdimme tunteita ja ajatuksia toiminnallisin ja vuorovaikutuksellisin menetelmin.

 

Työpajan kesto: 2 x 90 min

 

Laulujenkirjoitustyöpaja

Luovaa ja osallistavaa hauskanpitoa

 

Tarvitsetko yksikköösi uusia taiteen työkaluja? Haluatko antaa asiakkaillesi onnistumisen ja näkyväksi tulemisen kokemuksia? Laulujenkirjoittaminen on hauska, yhteisöllinen ja luova tapa tehdä taidetta työpaikalla tai hoitoyksikössä.

 

Lauluilla voit antaa äänen ja valottaa mitä moninaisimpia asioita ja ihmisten kokemuksia. Koulutuksessa menemme läpi kaikki laulunteon osa-alueet laululyriikasta säveltämiseen sekä laulunteon tekniikan. Paketista on myös mahdollista räätälöidä sinulle oma kokonaisuus, joka sisältää sen mitä tarvitset.

Alkaen 750€

 

 

 

 

 

 

Kulttuuriosuuskunta ILME, Oulu

ilme@kulttuuriosuuskuntailme.fi

040 7658 147

Y-Tunnus 2435585-0

 

Laskutusosoite

Kulttuuriosuuskunta ILME / Aino Granlund, Kulttuuritalo Valve

 PL 42

 90015 Oulun kaupunki