Minna Mikkonen

Sanataiteilija

 

Olen oululaistunut kainuulaislähtöinen kirjailija ja sanataideohjaaja. Olen aiemmalta ammatiltani lähihoitaja, mutta viimeisen kymmenen vuoden aikana olen työskennellyt päätoimisesti sanataiteen parissa ohjaten kaikenikäisiä ja monenlaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä kirjoittamisen maailmaan sekä maailmassa.

 

Julkaisin esikoisromaanini Kivenkerääjät vuonna 2015 ja sen jälkeen olen työskennellyt myös kirjailijana. Valmistuin Jyväskylän yliopistosta kirjoittamisen maisteriohjelmasta kesäkuussa 2017 eli olen kirjallisuuden ammattilainen nyt koulutuksenkin puolesta.

 

Koska osuuskuntamme ydinosaaminen on erityisryhmien kanssa työskentelyssä, kerrottakoon, että minulle erityisiä ja sydänläheisiä ryhmiä ovat mielenterveyskuntoutujat ja työttömät. Vuosien varrella olen saanut todistaa monessa ryhmässä monen sanataiteilijan kanssa omien sanojen, omien tarinoiden ja hyväätekevän taiteen voimaa. Niistä ammennan itsellenikin ja työhöni! Pidän projekteista ja pidemmän kaaren ryhmistä, joissa tullaan tutuiksi toisillemme, luotetaan ja luodaan. Toki työpajatyyppisellekin taiteelle on oma, tärkeä paikkansa ja tulen mielelläni kertomaan vaikkapa työyhteisöllesi koulutuksen muodossa mitä kaikkea sanataide voikaan pitää sisällään ja mitä hyvää voisimme yhdessä tehdä!

 

 

 

 

 

Kulttuuriosuuskunta ILME, Oulu

ilme@kulttuuriosuuskuntailme.fi

040 7658 147

Y-Tunnus 2435585-0

 

Laskutusosoite

Kulttuuriosuuskunta ILME / Aino Granlund, Kulttuuritalo Valve

 PL 42

 90015 Oulun kaupunki