Esitykset

 

ILME toteuttaa tilauksesta esityksiä joiden aihe, kesto ja tyylilaji räätälöidään tilaajan toiveiden mukaiseksi. Osuuskunnalla on myös monia valmiita esityksiä jotka ovat tilattavissa esiintymään sopimuksen mukaan.

 

Höplää – konsultti!

räätälöity komediallinen esitys

 

Tarvitsetteko piristystä seminaariin, tai koulutuspäiville? Ohjelmaa firman pikkujouluihin, tai järjestön tapahtumaan? Onko suunnittelutyössä tarvetta uudelle, hieman vinksahtaneelle näkökulmalle? ILMEen Höplää – konsultti tulee tilauksesta paikalle ja pitää luennon, joka ei jätä kylmäksi. Höplää konsultti on kaikkien alojen asiantuntija ja piin kova byrokraatti, joka tempaa toimintasuunnitelman, strategian ja raportointijärjestelmän hetkessä, aiheesta kuin aiheesta.

 

Tilattavissa asiakkaan tarpeisiin ja tapahtuman luonteeseen sovitettuna.

kesto: 10-30min (sovittavissa)

hinta: keston ja työmäärän mukaan

 

Mika Kiviniemi, Teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja kesän heinä kuolee - Monologi työstä

 

Timo K. Mukan romaaniin pohjautuva kehuttu ja toivottu monologiuusinta, Ja kesän heinä kuolee -monologi työstä. Fyysinen ja intensiivinen esitys käsittelee työtä, onnellisuutta ja eri sukupolvien suhdetta työntekoon. Esitys tehtiin alunperin Lapin kiertueelle vuonna 2009, nyt nähtävä uudistettu versio sai ensi-iltansa Raahen ensimmäisten kirjamessujen yhteydessä syyskuussa 2014. Tarkempia tietoja mm. esitysajoista ja lippuhinnoista kerrotaan esityksen blogissa.

 

Esitys on tehty kiertuemuotoon, joten se on myös tilattavissa ja sen yhteyteen voidaan niin erikseen sovittaessa liittää draamallinen työpaja, tai keskustelutilaisuus.

 

Tuotanto: Kulttuuriosuuskunta ILME

Ohjaus ja Dramatisointi: Toni Kettukangas

Näyttelijä: Panu Huotari

Valo- ja äänisuunnittelija: Jussi Kononen

 

Kesto 60 minuuuttia

 

Lisätietoja ja tilaukset:

kesanheinakuolee.blogspot.fi

kesanheinakuolee@gmail.com

Toni Kettukangas, 050 - 5176 910

Panu Huotari, 044 - 2808 144

 

Esityksen tilaushinta:

1 esitys 980€,

2 esitystä 1580€,

3 esitystä 2000€.

 

Näyttämö: min. 5 x 5 m, esitystilan toivotaan olevan vapaana n. kolme tuntia ennen esitystä.

Valaistus ja äänentoisto: esityspaikan resurssien mukaan

"Mukka ja Kettukangas ovat suurten kysymysten äärellä"(Terhi Vanha, Lapin Kansa)

 

"Panu Huotarin intensiivinen ja vivahteikas tulkinta vaativassa, jopa raskaassa roolissa on täyspainoista katsottavaa"(Leena Nygård, Keski-Pohjanmaa)

 

"Menikö se tunti jo? Piti kyllä otteessaan. Aivan mielettömän hieno esitys!"(Välitön katsojapalaute Kajaanin 20.10.2014 esityksestä)

 

Ehkä… Mitä on lapsettomuus? Tila, tunne, sairaus, vamma, vääryys, onnettomuus, onni, sattuma, valinta, suru. Jotain noista. Lapsettomuus on halu ja se on pettymys. Kun lapsettomuus osuu kohdalle, se vaikuttaa.

Joillekin siitä tulee kalvo jonka läpi kaikki suodattuu ja joka taittaa ympäristön ja kokemukset. Ihmiset näyttävät erilaisilta, kuulostavat erilaisilta, provosoivat ja satuttavat tarkoituksella.

Lapsettomuus eristää. Lapsettomuus lähentää. Tuleeko läheisistä ja ympäröivästä elämästä vastustaja vai tuki. Vastustaja joka estää toteutumasta vai tuki joka kannattelee.

Jäljelle jää kysymyksiä ja odotus, ehkä…

 

 

 

Kuulemma

kiertävä kuunnelmaesitys ikäihmisten hoitolaitoksissa

 

Kuulemma on toteutettu kuunnelmaesitys kulkumiehestä, joka päätyy etsimään morsianta suomesta. Esitys keskittyy erilaisten tunnelmien luomiseen nauhalta tulevien äänimaailmojen, kuvailevan tarinankerronnan ja tunnettujen kappaleiden myötä. Kuunnelmassa liikutaan merellä, etelä-pohjanmaan pelloilla, keski-

suomen korvissa, Savonlinnan torilla ja merikosken kuohuissa Oulussa. Matkalla tavataan niin Isoo Antti kuin seitsemän veljeksen Timokin. Yleisö voi halutessaan osallistua laulamalla mukana kappaleiden aikana.

 

Esitystä esitetään hoitolaitoksissa isommalle porukalle kerrallaan, sekä vuodepotilaille henkilökohtaisesti.

 

Kiviniemi on toiminut kulttuurikummina ja ajatus Kuulemman tekemisestä on syntynyt halusta tarjota taidekokemuksia myös heille jotka eivät voi lähteä niitä hoitolaitosten seinien ulkopuolelle kokemaan.

 

Käsikirjoitus: Mika Kiviniemi (sisältää otteita tunnetuista suomalaisista teoksista)

 

Esiintyjä: Mika Kiviniemi

Ääninauhalla esiintyvät ääninäyttelijät:

Jani Manninen, Matti-Pekka Heikura, Aino Granlund, Toni Kettukangas

Tuotantoapu: ATT-ensemble, Kulttuuriosuuskunta ILME, Kulttuuritalo Valve, Jaana Potkonen, Kaija Hinkula, Riikka Kontio, Mervi Vainio

 

Tilattavissa hoitolaitokseen tai muuhun vastaavaan syksystä 2017 alkaen.

 

Kesto: n 15 - 30min riippuen kohdeyleisöstä

 

Hinta: sovitaan tapauskohtaisesti (alkaen 350€)

 

Esitys on valmistettu Oulun Valistustalo rahaston myöntämän työskentelyrahan avulla.

 

Mika Kiviniemi

040-743 7459

 

Perinnetrubaduuri

Musiikkiretki menneeseen aikaan.

 

Tarvitsetko juhliisi, tilaisuuteesi tai palvelukotiin esiintyjää, joka soittaa vanhat Tapio Rautavaaran ja Junnu Vainion rakastetut kappaleet unohtamatta uudempia J. Karjalaisen kappaleita. Ohjelmistoni on monipuolinen yhdistelmä uutta ja vanhaa mikä antaa mahdollisuuden erilaisten teemojen ja tunnelmien luomiseen. Ennalta saatu tieto tilaisuudesta varmistaa laulujen ja ohjelmiston  sopivuuden. Ohjelmistoa ja osaamista eri tunnelmiin on tullut harjoiteltua niin pienissä intiimeissä yksityistilaisuuksissakin kuin isommillakin lavoilla. Kaiken perustana on vahva laulullinen ja soitannollinen tulkinta ja musiikin ehdoilla meneminen. Lue lisää: www.velivaismaa.fi

 

Alkaen 330€

 

 

 

 

 

 

 

Kulttuuriosuuskunta ILME, Oulu

ilme@kulttuuriosuuskuntailme.fi

040 7658 147

Y-Tunnus 2435585-0

 

Laskutusosoite

Kulttuuriosuuskunta ILME

Aino Granlund

Kenttätie 12 B 24

90130 Oulu